Při izolaci oken i dveří pomůže i purenit

2.4.2024 Ondřej Barták

picture

Věděli jste, že až 40 procent tepla z vašeho domu uniká okny a dveřmi? Tyto tepelné ztráty nejsou způsobeny pouze špatným umístěním oken a dveří nebo nedostatečným těsněním, ale také může hrát roli nevhodná, zastaralá nebo nedostatečná izolace.

Když si vybíráte vchodové nebo balkonové dveře, které splňují nejnovější požadavky na tepelnou izolaci, měli byste také brát v úvahu jejich podklad. Dříve obvyklé podezdívky z cihel či tvárnic jsou nahrazovány modernějšími materiály, jako je purenit.

S trendem zvětšování oken a prosklených ploch se také zvětšují a ztěžují dveře, což zahrnuje i oblíbené HS portály, které často váží více než 1 000 kg.

Klasické podezdívky mají však své omezení a unesou maximálně 150 kg, což může vést k jejich narušení a nesprávnému umístění. Další alternativou by mohl být beton, ale tento materiál vyžaduje náročné přípravy a v chladných podmínkách může prasknout. Optimálním řešením je použít podkladový materiál, který je schopen unést vysoké zatížení a odolává extrémním teplotám, nepouští vlhkost a minimalizuje vytváření tepelných mostů. Mluvíme o purenitu.

Ale co to vlastně znamená?

Jednoduše řečeno, purenit je deska vyrobená z recyklovaných materiálů s vynikajícími izolačními vlastnostmi, dostupná v různých tloušťkách a délkách, která se používá pod dveřmi a portály. Tato deska zabrání vytváření tepelných mostů a brání pronikání chladu do interiéru. To pomáhá zabránit zmrznutí dveří, nežádoucí kondenzaci a vytváření plísní.

Tento materiál je ideální pro spojování dveřních výplní s konstrukčními otvory a vnějšími zdmi. K dokonalému spojení slouží drážky a polymerové lepidlo. Purenit lze také použít pro instalaci parozábran a hydroizolace, což zajišťuje potřebné izolační vlastnosti vzhledem k teplotě a vlhkosti.

Purenitové desky lze snadno přizpůsobit požadovaným rozměrům a v případě potřeby je lze upravit i v domácím prostředí. Pokud máte další otázky nebo potřebujete poradit, obraťte se na naše odborníky, kteří vám rádi poskytnou optimální řešení.

picture