TOP 3 největší výhody purenitu pro vaši stavbu

18.9.2023 Ondřej Barták

picture

Pokud zvažujete renovaci nebo zateplení domu a řešíte také instalaci exteriérových žaluzií nebo podmínkové boxy, určitě jste se již zamysleli nad výběrem vhodného stavebního materiálu. Dnes je přirozeně pro mnohé důležé mít co nejvíce energeticky efektivní dům, a proto je klíčové správně vybrat materiály použíté ve stavbě. Jedním z inovativních materiálů na trhu je tzv. "purenit".

Zjistěte s námi, co to přesně purenit je a jak může přinést výhody vaší stavbě.

Co je to vlastně Purenit?

Purenit představuje vysoce výkonný izolační materiál vyráběný z recyklovaných materiálů z výroby polyuretanových pěn (pur pěn). Jeho konstrukce byla navržena tak, aby poskytovala optimální tepelnou izolaci. Purenit má nízkou objemovou hmotnost, přibližně 550 kg/m3, což znamená, že je lehký, avšak zároveň pevný, odolný a stabilní. Tento materiál lze využít například při výrobě izolačních stavebních prvků, řešení tepelných mostů nebo dokonce i při stavbě podomítkových budek či světlíků.

Výhody purenitu - proč ho použít na stavbě?

Purenit si rychle získal dobrou pověst díky své vysoké tepelné odolnosti. Díky svým izolačním vlastnostem efektivně perfektně redukuje tepelné ztráty v budově, což vede ke snížení nákladů na vytápění a ochlazení. Zároveň to znamená, že váš domov bude energeticky efektivnější a šetrnější k životnímu prostředí ve srovnání s běžnými zateplenými budovami.

Další výhodou purenitu je jeho schopnost absorbovat zvuk, což je klíčové zejména v prostředích, kde je důležité omezit hluk. Purenit vás proto ochrání před nepříjemným hlukem sousedů.

Jedním z významných benefitů je rovněž odolnost purenitu vůči vlhkosti. Tento materiál je hydrofobní, což znamená, že odolává vlhkosti. Díky tomu zůstává izolace zachována i v případě vystavení vlhkosti nebo kondenzaci, což minimalizuje riziko vzniku plísní a celkového poškození.

Použijete purenit na vaší stavbě? Má mnoho výhod

Purenit tedy nabízí mimořádné tepelné a zvukové izolační vlastnosti. Bez ohledu na to, zda stavíte nový dům, provádíte renovaci bytového komplexu nebo budujete kancelářskou budovu, je použití purenitu rozumnou volbou. Z ekonomického i ekologického hlediska.

Kromě již zmíněných výhod je purenit také velmi lehký materiál, který lze snadno upravit podle vašich potřeb. To zjednodušuje jeho instalaci a přispívá k rychlejšímu dokončení stavebního projektu. Lze ho opravdu jednoduše připevnit na stěny, stropy nebo podlahy bez nutnosti rozsáhlých úprav, a také je odolný vůči škůdcům různých druhů.

Díky úspoře energie a vysoké odolnosti se investice do purenitu dlouhodobě vyplatí.

A přidáme na konec i další výhodu - pokud byste se v budoucnu rozhodli purenit vyměnit, jedná se o ekologicky šetrný a snadno recyklovatelný materiál. Pokud potřebujete rady ohledně množství a parametrů purenitu pro váš konkrétní projekt, neváhejte se na nás obrátit – jsme odborníky na tento materiál.

picture