Jaké jsou největší výhody purenitových boxů

29.8.2023 Ondřej Barták

picture

V dnešním článku rozebereme hlavní výhody purenitových boxů.

V jednom montážním kroku jsou vyřešeny všechny citlivé stavební detaily

Velkou výhodou je, že montáž purenitových boxů je opravdu jednoduchá a rychlá. Zvládne ji i poučený laik. Na montáž žaluzií pomocí PurBoxů není třeba vždy vyhledat odborníka, ale zvládne ji i laik za pomocí návodu. Instalace jednoho purenitového boxu zabere průměrně 1 hodinu.

Montáž se provádí buď do připravených kapes v prostoru překladů nebo nad okno do kontaktního zateplení.

Jedna z hlavních předností purenitových boxů spočívá v tom, že v jediném montážním kroku efektivně vyřešíte všechny kritické stavební detaily a dokonale izolujete místa, která jsou náchylná k budoucímu vzniku tepelných mostů. S použitím purenitových boxů již není potřeba zvláštního řešení pro izolaci kolem žaluzií, protože PIR pěna – polyuretanová báze tvrdé pěny – poskytuje dokonalé utěsnění a dokonale zapadá do prostoru. Díky svým vlastnostem a díky složení jsou purenitové boxy také ideální volbou pro pasivní domy.

Efektivní řešení pro podomítkové venkovní žaluzie

V purenitovém izolačním ostění, které je součástí purenitového boxu, je zapojeno vedení lamel podomítkových exteriérových žaluzií. Díky tomu se efektivně vyřeší skryté vedení pod omítkou. Zároveň získáváte i vynikající izolaci.

Během výroby purenitových boxů se navíc vždy myslí na každičký konstrukční detail. Cílem toho je, aby po zapravení boxu do omítky či dřevěného obkladu nevznikly vady na kráse celého domu. Díky purenitovým boxům můžete tak získat i symetrické zakrytí celého okenního rámu. Tloušťku izolační PIR desky je možné upravovat dle možností stavby a vašich potřeb. Zakládací lišta, která je v těsném kontaktu s okenním rámem může být navíc upravena tak, aby vzhledově vypadala zcela stejně.

Vysoká odolnost materiálu

Purenitové boxy jsou vyrobeny z opravdu vysoce odolného materiálu, který vůbec nepodléhá vlhkosti, rozdílům teplot a nevadí mu ani použitá stavební chemie. Zachovává si své vlastnosti. Nijak nereagují na rozdíly teplot, vlhkost ani stavební chemii.

Variabilita použití purenitových boxů

Purenitové boxy lze použít na jakýkoliv podklad - cihlový, dřevěný i kamenný. Lze je kombinovat s kontaktním zateplením, dokonale se hodí na nízkoenergetické domy.

Purenitové boxy jsou prostě velice variabilní a lze je jednoduše přizpůsobit potřebám zákazníka či podmínkám stavby. Svými vlastnostmi se navíc dokonale hodí i do pasivních domů.

Purenitové boxy jsou velice odolné nejen proti vlhkosti, ale také proti stavební chemii, nemusíte se tedy obávat jejich poničení během stavby. Z uvedených věcí sami vidíte, že purenitové boxy mají v rámci fasádních systémů neocenitelné přínosy. Chcete si nechat nainstalovat purenitové boxy? Napište nám, nebo zavolejte! Rádi vám poradíme a pomůžeme vybrat to nejlepší stavební řešení pro vaši konkrétní situaci.

picture